torstai 10. kesäkuuta 2010

Uusia maailmoja luomassa














Tänä kesänä olen mennyt kesätöihin - olen Ti-Ti Nallen talossa somistajana, sisustajana, toimistossa, myymälässä, yleismiehenä...! Siellä olen löytänyt itsestäni taas intohimon luoda tarinoita visuaalisesti. Ensimmäiset päivät olen nimittäin saanut uusia Talon sisustusta, mm. luomalla uusia pikku maailmoja!

Yläkerran suureen vinttikomeroon lavastin merenalaisen seikkailun mahtavine mustekaloine ja aarrearkkuineen, kurkistuskaappiin vihreyttä ja hiekkaa pursuavan metsäseikkailun, Talon uuniin Taneli -hiiren kotikolon ja vielä Nallejen nukketalon sisustuksen.

Tilat ovat pleksien takana lasten ja aikuisten katsottavissa olevina "näyttämöinä" - houkuttaen tarinoiden tulkintaan ja mielikuvituksen käyttöön! (Niillä ei kukaan varsinaisesti leiki).

Kun lähden uutta tilaa rakentamaan kehitän mielessäni aina tarinan. Mitä on tapahtunut aiemmin, mitä juuri nyt tapahtuu, kenelle se tapahtuu ja mitä sitten seuraa, miltä ympäristö tällöin näyttää ja tuntuu... Pohdin myös mitä katselija siitä voi löytää. Minusta on hauskaa piilottaa maailmoihin paljon pieniä yksityiskohtia, joita voi yllättäen huomata. Nallejen nukketalossa juoksentelee pikku hiirenpoikasia eri paikoissa: siemensammiossa, portaissa, lankakerien seassa, oksasaavissa ja niin edelleen. Käsin väkertelin sinne mm. pieniä soittimia, esim. puisesta munakupista rummun laittamalla siihen rumpukalvon poronnahkakalvosta, kitaran muovailuvahasta ja langasta jne. Aikaa vievää, mutta hauskaa!


ERILAISTEN MAAILMOJEN JA TARINOIDEN VISUAALINEN LUOMINEN ON MAHTAVAA! SE ON MUN JUTTU!


Tässä on muutama, tosin aika heikkolaatuinen, kuva näistä luomistani maailmoista - jouduin pleksin läpi kuvaamaan, kun en hokannut rakentamisen aikaan kameran kanssa heilua... :)

Ensimmäisessä kuvassa on uunissa oleva Taneli -hiiren pesä värivalojen loisteessa.
Toisessa kuvassa nukkekoti, johon rakentelin Ti-Ti Nallen perheenjäsenille ominaisia huoneita.
Kolmannessa kuvassa on yksityiskohta nukketalon kellarikerroksesta, jossa Taneli -hiiren yksi poikanen kurkistelee oksasaavin keskeltä.
Neljännessä kuvassa on Isä -Nallen nikkarointihuone.















Free Hit Counter