sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Käsityö on voimauttavaa


Joulun lähestyessä olen taas innostunut yhä enemmän käsityöhommiin (ja opiskelu onkin ollut sitten vähän tahmeampaa...). Viime viikkoina olen elvyttänyt tumppujen ja sukkien tekemisen taitoa vuosien takaa - peukaloon ja kantapäähän paluu! Sain Anjalta pussukallisen kierrätysvillalankoja ja siitä innostus taas putkahti ilmoille. Neulominen on ollut todella rentouttavaa, vaikka ensimmäinen sukka meneekin uusiksi (juuri nyt työn alla) - neulonnan ohella TV kertoo samalla minulle maailman tapahtumista ja ajankohtaisista asioista tai esittää jännittäviä elokuvia tai tosiTv-sarjoja - ja samalla minä mietin mitä värejä missäkin kohdassa yhdistelisin, millaista kuviota alkaisin tekemään... Istun ja rentoudun ja jännitykset katoavat. Se on ihanaa ja vangitsevaa! Käsin tekeminen on lahja meille kaikille.


Siitä kirjoittaa mm. Heljä Järnefelt (2006) Käspaikan sivuilla http://www.kaspaikka.fi/opettajanpoyta/artikkeleja/HJ-Kaspaikan-artikkeli.swf
(Kuvassa tämän syksyn toiset tumput; halusin niistä oikein paksut ja lämpimät, joten käytin moninkertaista lankaa ja vielä kuvioneuleena, joten koko ajan tumpun sisällä kulkee lankajuoksuja ikään kuin vuorikerroksena)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Free Hit Counter