perjantai 12. maaliskuuta 2010

Vankien uusi harrastus


Tänään pongasin Aamulehdestä hauskan artikkelin, jonka olen omassakin elämässä usein huomannut - käsityö auttaa moneen asiaan! Britanniassa vankeja on opastettu käsitöiden maailmaan ja tuhannet vangit siellä ovat huomanneet, että koruompeluun ja tilkkutöihin on helppo jäädä koukkuun. Käsitöillä on ollut suuri vaikutus heidän mielentilaansa - aikaisemmin masentuneet vangit ovat löytäneet siitä apua oloonsa.
.
.
.
Tämä sopii oikein hyvin yhteen taideterapiasta tutun ajatuksen kanssa, jossa rikkinäisen ja jollain tapaa kaoottisen taustan omaavaa ihmistä ei tule aluksi laittaa tekemään kovin ekspressiivistä teosta, vaan hyvin strukturoitu tehtävä tuo järjestystä hänen elämäänsä. Jos puhutaan maalaamisesta, niin esimerkiksi märälle pohjalle maalatut akvarellivärit ovat hyvin ekspressiivisiä ja vaikeasti hallittavia, kun taas liiduilla esimerkiksi on helpompi hallita sitä jälkeä mitä tekee. Olen alkanut näiden oppien myötä ymmärtämään, että kuvataideopetuksessakin tarvitaan monen eri tyyppisiä tehtäviä - ei vain ekspressiivisiä, vaan jotkut hyvinkin strukturoituja.
... ja nyt neulomaan... :)

1 kommentti:

  1. Mä luin tuon artikkelin meijen paikallis lehdestä tänään töissä ja musta se oli niin hauska...oikeen tuli hyvä mieli kun kuvitteli miten ne karskit vankit siellä keskustelee "pistonpituuksista"... =)

    VastaaPoista

Free Hit Counter